#HANDLANÄRA

Skyltsöndag i Boden ger dig julkänslan!

#DELA EVENEMANG

Skyltsöndag i Boden ger dig julkänslan!

Söndag 27 november 12.00-16.00

Invigning av skyltsöndagen och vår fina julbelysning

När vår julbelysning och fina julgran tänds upp startar julen i Boden. Starta din skyltsöndag med att komma till Medborgarplatsen strax innan 12.00 då kommunalråd Claes Nordmark hälsar oss välkommen till bästa julkänslan med invigningen av skyltsöndagen.

FOTOGRAPHIC Mats Engfors

I köpkvarteret 43:an landar Tomten precis lagom till skyltsöndagen. Mats har riggat kameran på uppdrag av Boden Tillsammans som ger dig möjlighet att få ett jättefint foto av ditt barn tillsammans med tomten för 100 kr.

Våra handlare

Har plockat upp massor med julnyheter och fixat julfint i butiken. Visst missar du inte att rösta på de skyltfönster som du tycker är bäst! Det gör du enkelt via en QR kod som finns i skyltfönstret på den butik som deltar. Vi har också premiär för Kvittochansen Christmas Edition med möjlighet att vinna 5 000 kr i presentkort. Första omgången av fyra är from 25 november tom 4 december.

Bästa julskyltningen?

Passa på att rösta på det fönster och företag som har bästa julskyltningen. I år är följande företag med och tävlar: Bobutiken, Hygge Hem,Guys & Dolls, Intersport, Ojanperäs(hittar du i lokalen bredvid Hygge Hem),Selmas och Team Sportia. Röstar gör du via skylten i fönstret som har en QR kod.

Medborgarplatsen

Här invigs Skyltsöndagen och här hittar du NMS som fyller 100 år 2023 har med sig tävlingsbilar och mycket mer

Centrumtorget

 • Träffa Räddningstjänsten som visar sin fina brandbil och berättar mer om sin verksamhet
 • Bodens Skoterföreningen har med sig lite överraskningar till barnen. Kom förbi och snacka skoter!

Gågatan

 • Träffa Lions som har med sig massor med juliga loppisfynd. Du hittar Lions granne i lokalen med Hygge Hem.
 • Bodens BK Handboll flickor 16 säljer hembakt fikabröd till jul. 
 • Vilka Boden företag har tillfälligt flyttat in till stan? Du hittar dom i lokalen granne med Hygge Hem och ett tips! Gå förbi och tävla!
 • Värm dig hos Bodens BK FF, Fotboll som bjuder på glögg, pepparkakor och säljer varm korv. Passa på att få veta mer om deras ungdomsverksamhet m.m.
 • Passa på att köpa mjukkaka och annat fika producerat av eleverna på Restaurang och livsmedels programmet, Björknäsgymnasiet.
 • Ponnyridning utanför Systembolaget som arrangeras av Bodens Ridklubb

Julmarknad på gågatan

Boden BK Handboll F16:Vi säljer hembakt fikabröd till jul. 
Bodens BK FF (fotboll): Välkomna att snacka fotboll med oss på Skyltsöndag i Boden!Vi bjuder på glögg och pepparkakor!
Equus Design UF:Vi erbjuder kvalitativ och funktionell heminredning med en tidlös design tillverkad av återanvända hästskor till ditt hem!
Glassfantasterna UF: Vi är ett glassföretag som tillverkar glass, vi vill erbjuda ett sortiment med något för alla oavsett allergi. I den mån vi kan vill vi ta vara på produkter som annars skulle slängas och istället återanvända det. Hos oss kommer ni kunna se ett brett sortiment, samt smakprov och lotteri.
Global Awareness Box UF: Gåvoboxen som är en perfekt present till dig själv eller någon du tycker om. Produkterna i boxen kommer vi köpa från lokala företag, detta för att uppmuntra till att handla lokalt istället för att köpa produkter som färdats långa vägar. Detta gör vi i tanke på klimatet för att på så sätt minska klimatpåverkan i den mån vi kan men även för att stötta våra lokala näringsidkare som vi har i Norrbotten!
Knattebokboxen UF:Vi på Knattebokboxen UF erbjuder boxar med begagnade barnböcker till ett billigt pris. Med detta vill vi uppmuntra barn att läsa mer samt bidra till återanvändning av gamla böcker.
Naturola UF: Vi tillverkar och säljer granola. Vår granola består endast av ekologiska och närproducerade ingredienser. Vår granola är energirik och dessutom full av järn och vitaminer. Vår Granola passar både till mellanmål och frukost.
NorthernGlas UF:Ett ungdomsdrivet företag som säljer handgraverade glas av hög kvalité (finns även möjlighet att vinna dessa produkter).
ReBee UF: tillverkar bivaxdukar gjorda av återvunnet bomullstyg och med bivax från våra lokala biodlare här i Boden. Ett hållbart alternativ till plastfolie och även den perfekta julklappen!
Restaurang och livsmedels programmet Björknäsgymnasiet: Vi säljer mjukkakor och annat bakat som vi gjort själva. Kom gärna förbi och stötta oss genom att köpa lite gott till dig eller familjen.
Bodens Egen Julmust : Bodens egna julmust! Framställd av UF-företaget 961 UF
ReConrete UF: Vi gjuter unika och stilrent designade inredningsartiklar av finaste kvaliténs spillbetong från vindkraftverk.
Hairband UF: Vi är ett ungdomsföretag som drivs av fem tjejer från samhällsvetenskapsprogrammet i Boden. Vi tillverkar enkla och stilrena hårband av material som vi återanvänder. Gammalt tyg får nytt liv med visionen att vara med och skapa ett hållbart produktions- och konsumtionsmönster. Vi tror på en hållbar produktion och konsumtion för att bidra till att skapa en hållbar miljö!
Vittjärvs IK: Vittjärvs IK:s jultomtar kommer som vanligt att finnas på plats på gågatan.
WoodCreations UF: Vi säljer insektshotell, fågelmatare och fågelholkar gjorda på spillmaterial. Produkterna går även att montera ihop själv hemma eftersom de går att köpa som ”kit” med instruktioner. Perfekt för barnen att lära sig om djur och natur. Säljs även färdigmonterade och klara att användas!

Enter Galleria

 • Här kommer du att hitta många UF-företag, kanske våra blivande entreprenörer. Här hittar du garanterat årets julklapp!
 • Lämna önskelistan till Tomten!. Enter Galleria har 10 paket som lottas ut bland er som lämnar in er lista. De lyckliga vinnarna får ett presentkort på 500 kr hos Lekia.
 • H2 Green Steel är på plats och berättar gärna läget just nu och vad som är på gång
 • Tomtens julkryss för barn. Start & Målgång vid Enter Galleria utanför Eurosko. Arrangeras av Bodens Lajvförening.
 • Träffa MS/Bränna som säljer presentkort inför julen.

Köpkvarteret 43:an

 • Barnfotografering av Boden fotografen Mats Engfors. För 100 kr får du ett proffsfoto av ditt/dina barn tillsammans med tomten för 100 kr.
 • Träffa Boden Hockey
 • Hedens IF bjuder på massa aktiviteter hos Bryggmästaren. Vad sägs om att träffa tomten, kasta pil, fiskedamm, fikaförsäljning med hembakt bröd, VR-spel, airhockey, shuffelspel, rithörna, skriv din önskelista till tomten, lotteriförsäljning. Förutom det så bjuder Hedens IF på varm glögg.
 • Alla barn som är juligt klädda på något vis, det kan vara med en tomtemössa, röd mössa, röda vantar får en påse skumtomtar. Först till kvarn. Gäller de 100 första barnen. Visa upp din juliga klädsel hos Hedens IF så fixar de resten.

Kungsgatan 40

 • Nära Mat har laddat med massor av lokalproducerad julmat. Passa på att vara med på deras tävling.
 • Socialdemokraterna bjuder på glögg och pepparkakor utanför sitt kansli på Kungsgatan 40. Välkommen in på kaffe och varmkorv!
Liknande evenemang

Handla presentkort

Klicka här för att läsa mer om våra presentkort - var de kan användas och fördelar med att skänka en gåva för att #handlanära